Paras lumilinko traktoriin?

Tämä lienee yksi haetuimmista google hauista, kun ensimäiset hiutaleet tippuvat taivaalta, ja muistuu mieleen edellistalven taistelut vanhan lumilingon tai kenties lumikolan kanssa.

Toki yksiselitteistä vastausta ei kukaan voi antaa, mutta tarvekartoituksella kannattaa aloittaa.

Linkomerkkejä on monenlaisia tarjolla, ja niistä pitäisi löytää se oma mieluinen.

Me täällä Kuuksenvaaran Konepalvelussa osaamme auttaa lumilingon valinnassa, tai ainakin helpottaa päätöksen teossa. Yli 10 vuoden kokemuksella raskaasta auraustyöstä, erilaisin työkonein kuin myös liki 20 vuotta kestänyt vanhat traktorit -harrastus auttaa näkemään, millainen on asiakkaan tilanne ja miten siihen löydetään ratkaisu. Aina kallein ei ole asiakkaalle paras, ja toisaalta halvimman ratkaisun ominaisuudet ei riitä asiakkaan tarpeisiin. Me autamme, kun soitatte!

Miksi me tarjoamme näitä linkoja?

Tässä vaiheessa on kerrottava historiaa lumilinkojen parissa: Lumiurakointimme on aina perustunut traktori – lumilinko – alueaura konseptiin. Syitä siihen on huonokuntoiset tiet, tuiskupaikat, omakotitalojen pihat ja Ilomantsin iso lumimäärä. Olemmehan usein eteläisen Suomen runsaslumisinta seutua! Alueauralla penkat kasvavat, mutta lingolla ne saadaan pidettyä matalina. Aloittaessa yritystoimintaa kokemusta lingoista jo oli, joten tilasin aloittelevalle yritykselleni omanlaisen lumilingon. Silloin vain Näädänmaan Metalli uskoi tarpeitani, ja teki mittatilaustyönä sopivan lingon, Näppä 2600 mallin alennusvaihteella. Useasta pajasta kuului tutut sanat “Olemme tehneet linkoja X -vuotta, kyllä me tiedämme miten ne tehdään”. Uusi Näppä soveltui tarpeisiini hyvin, ja alennusvaihteen avulla polttoainetalous sekä lumen suihkun voiman käsittely oli helppoa. Harvalla kaksitorvisella lumilingolla tuolloin pystyi taloyhtiöissä linkoamaan käytävän ja ikkunan väliin. Linko on edelleen joka talvi käytössä, ja järeä liki tonnin painoinen “pikkulinko” on kestänyt hyvin. Nykyään Wieska W255LA/LAH tehdään juuri samaa peruskonseptia käyttäen!

Aikaa kului ja kuulin, että Näädänmaan Metalli lopettaa eläköitymisen vuoksi. Tuli jo pieni hätä, mistäpä samanlaisia lumilinkoja saamme jatkossa. Näppä -tuotemerkin lumilingot kun olivat pieni käsite täällä Savo-Karjalan alueella. Kun urakointimme kehittyi, toisenkin traktorin alkaessa urakoida lumitöitä kuljettajan avulla, kokeilimme myös monia muita eri merkkisiä lumilinkoja, usein pettyen niiden ominaisuuksiin. Näpän veroista ei ollut saatavissa.
Erinäisten vaiheiden jälkeen alkoi valoa näkyä tunnelin päässä kun NY-TEK Oy osti Näppä -tuoteoikeudet ja aloitimme tiiviissä yhteistyössä Näppä -lumilinkojen kehitystyön Wieska -tuotemerkin alle. Peruskonsepti oli tiedossa: Järeä ja kestävä lumilinko, tehty rautaa säästämättä ja asiakkaiden tarpeita kuunnellen. Ja sellainen saatiin. Wieska W -lumilinko sarja.

Jo heti alussa Wieska -tuoteperheen lingot suunniteltiin ammattikäyttöön, pienempien linkojen tuotevalikoimaan ei linkoa NY-TEK suunnitellut. Minulla on ollut etuoikeutettu asema olla mukana tässä kehitystyössä, ja koeajaa prototyyppejä. Molemminpuolinen tietotaito on karttunut ja voinkin huoletta sanoa, että kun linkoa etsiessänne soitatte meille, saatte myös te ajankohtaisimmat tiedot lumilinkojen kehityksestä, sekä sen aidon kokemuksen mitä lumilinkoa käyttäessä olemme saaneet. Kuinka moni konemyyjä pystyy tarjoamaan saman kokemuksen?

Wieska tuoteperhe kehittyy, ja ilolla saatiin markkinoille tänä haastavana aikana W260R poikittaisruuvilinko. Tässäkin tuotteessa olemme ottaneet asiakkaan vaatimukset huomioon, esimerkiksi haverin sattuessa ruuvin laakerit on vaihdettavissa muutamaan minuuttiin, kun kilpailijoissa rummun irroitus ja laakereiden asennus vaatii puolenpäivän työn. Moni sanoo, että no meillä ne laakerit kestää, mutta yrittäjä tietää, että koneet hajoavat, eivätkä todellakaan rakenteen heikkouden vaan olosuhteiden ja yllätysten takia. Siksi panostus lyhyeen korjausaikaan aikaa säästävin rakenneratkaisuin on niinkin hektisessä työssä kuin lumiurakointi, äärimäisen tärkeäksi koettu asia asiakkaidemme taholta.

Asiakkaan palveleminen hänen tarpeita kuunnellen on todella tärkeää. Koska Wieska ei valmista nk. yksityis/maatila koko- ja hintaluokan lumilinkoja aloimme etsiä linkoedustusta myös näitä tarpeita tyydyttääksemme. Tähänkin asiaan kokemuksemme vaikutti runsaasti, ja linkoja tutkiessamme hylkäsimme useita, hinnaltaan todella kilpailukykyisiä vaihtoehtoja. Emme halua myydä tuotetta joka ei palvele asiakasta kunnolla, vaikka hinta olisikin halvin. Piti löytää järkiratkaisu, jossa hintalaatusuhde ja ominaisuudet ovat tasapainossa. Pitkällisten mietintöjen jälkeen selkeäksi voittajaksi päätyi Agri-Kymin maahantuoma Liettualainen Tempo -lumilinko. Sen rakenne on riittävän järeä myös pienimuotoiseen naapuriapu -urakointiin, mutta hinta käy myös traktoriharrastajan kukkarolle. Rakenne ei ole kevein (590 kg) ja varusteissa on pultattavat terät sekä tukijalat. Yllättäen myös nuoskalumi menee kohtuudella läpi. Tempo ei ole kokoluokassaan halvin, mutta ominaisuuksiltaan ylivoimaisin.

Niimpä, jos etsit parasta lumilinkoa traktoriisi, soita meille niin katsomme yhdessä mistä lingosta ne teidän tarvitsemat ominaisuudet parhaiten löytyy!

Linkoterveisin Joonas ja Miika-poika Ilomantsin Kuuksenvaarasta!

Ota meihin yhteyttä puhelimella 040-7306421 tai yhteydenottolomakkeella
https://www.kuuksenvaarankonepalvelu.fi/58-2/